Vrouwengroep

Op 26 januari 2016 zijn we gestart met de vrouwengroep. Deze groep komt elke dinsdag van 9.30 uur tot 11.30 uur bij elkaar in het Hökske, Prinses Margrietstraat 22 in Gennep. Alle vrouwen zijn welkom, je hoeft je niet aan- of af te melden maar je kunt zo binnenlopen. Meestal zijn we met zo’n 16  vrouwen, de helft buitenlandse en de helft Nederlandse dames. Elke week hebben we een andere activiteit: schilderen, sieraden maken, loempia’s maken, bloemschikken, paaseieren schilderen, spelletjes doen, bingo etc.

Doel van de ochtend is het uit het isolement halen van een groep vrouwen. Nu zijn het nog met name degene die mede doordat ze de Nederlandse taal amper spreken dagelijks thuis zitten. Maar wij hopen en verwachten dat deze vrouwengroep uitgroeit tot een  centrum voor alle vrouwen die gezellig willen samenzijn met elkaar, in de Nederlandse taal en met activiteiten waar ze iets aan hebben.

Naast het leren fietsen (wat ook eens vermakelijk is) zijn er diverse andere  (creatieve) activiteiten zoals brood bakken (met Cokkie), maken van tassen en nog vele andere creativiteiten.

Wilt u meer informatie over deze ochtenden dan kunt u contact opnemen met onze coördinator Anke Sonnemans.